📖 WE LEARN ENGLISH📖
       आओ अँग्रेजी सीखें
🔊Radio Program📻
        Lesson- 36
Date- 11 October 2017


             Practice


Q.1 What is she doing?

Ans. She is climbing on a tree.

Q.2 What is he doing?

Ans. He is singing.

Q.3 What are you doing?

Ans. I am eating.

Q.4 What are they doing?

Ans. They are fighting.



       *Another type practice* 

आपको (एक बच्चा /बच्ची खड़ा हो )तस्वीर देखकर अंग्रेजी में उत्तर देना है| इस तस्वीर में कोई बच्चा / बच्ची कोई क्रिया कर रहा है जैसे सोना, गाना, आदि|



( आशा कुछ खा रही है|)
Question1 - What is she doing?

 Answer- She is eating.

(सन्तोष सो रहा है|)
 Question2- What is he doing?

Answer- He is sleeping.

(ऱंजना गा रही है|)
 Question3- What is she doing?

 Ans. She is singing.

(आशा नाच रही है|)
Question4 - What is she doing?

 Answer- She is dancing.

(आशा पेड़ पर चढ़ रही है|)
Question5 - What is she doing?

Answer- She is climbing on a tree.

(बीनू खेल रहा है|)
Question6 - What is he doing?

Answer - He is playing.

(दो कुत्ते झगड़ रहे हैं)
 Question7 - What are they doing?
Answer - They are fighting.

  *continue Practice use some words like - cooking, jumping, clapping etc*.


         *Zoo song*  
         
 

Patna city has a Zoo.
    
   E ....... I ...... E.......  I ......O       

And in the zoo, there are some tigers.

  E        I        E        I        O .

The tiger here and tiger there.
      
      Here a tiger, there a tiger, everywhere tiger tiger.

    Patna city has a Zoo.
    
 E        I        E        I        O

Post a Comment

 
Top